Artikel 2 van 12

Bokashi voor vleeseters

€ 19,00 (inclusief btw)

Bij het eten van hun prooi beginnen vleeseters vaak als eerste aan de ingewanden en dan met name aan de inhoud van de maag van planteneters. In de maag van deze prooidieren vinden we veel verteerde (gefermenteerde) grassen, zaden, kruiden, bladeren, vruchten en noten. Een vleeseter die deze maag eet, voorziet zichzelf hiermee van ruwe vezel, vitamine, mineralen, micro-organismen en andere belangrijke stoffen die de vertering optimaal houden. Hierdoor ontwikkelt zich in hun relatief korte verteringssysteem een uitstekende capaciteit om het voedsel optimaal te benutten.

Vroeger gaf men regelmatig zelf vuile pens aan hun huisdier, maar inmiddels doet bijna niemand dit meer. Vaak stinkt het te erg, is het te bewerkelijk of werkt het laxerend waardoor de hond aan de diarree gaat. Dan is bokashi een prima, makkelijk en schoon alternatief. Een uitstekende pré- en pro-biotica voor een gezonde weerstand van binnenuit.

Bokashi kun je het beste op een stabiele koele plaats bewaren en gebruik altijd een schone lepel. Zolang de bokashi fris zuur blijft ruiken kun je deze blijven geven.

Gebruik:
Begin altijd met een halve dosering en bouw op zolang de ontlasting goed blijft.

Kuur:
- tot 10 kg: enkele weken 3 à 4 theelepels per dag
- vanaf 10 kg: enkele weken 4 à 5 theelepels per dag
- daarna dagelijk een lage dosering toepassen

Dagelijks:
- tot 10 kg: 1 à 2 theelepels
- vanaf 10 kg: 2 à 3 theelepels

Samenstelling:
Gerst, lijnzaad, wortelen, spelt, haver, aardpeer, rietsuiker melasse, spirulina, zeezout, thijm, komijn, gepelde zonnebloempitten, selderij

 

© 2016 - 2024 Allerlei vers vlees | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel