hoeveel heb je nodig?

Gemiddeld genomen is 2% van het lichaamsgewicht voor een volwassen gezonde hond voldoende. Dit betekent dat een hond van 25 kilo genoeg heeft aan zo'n 500 gram vers vlees per dag. Bij pups en drachtige of zogende teven ga je uit van 3% tot soms wel 8% van het lichaamsgewicht.

Bij gezonde volwassen katten ga je uit van 4% van het lichaamsgewicht. Een kat van ongeveer 6 kilo heeft genoeg aan 240 gram vers vlees per dag. Bij kittens en drachtige of zogende poezen heb je circa 8% van het lichaamsgewicht nodig.

Alle genoemde percentages zijn natuurlijk slechts een leidraad. Een groot deel van de voedingsbehoefte hangt af van het standaard metabolisme* van jouw huisdier, de hoeveelheid activiteiten die je jouw huisdier aanbiedt en aan de omstandigheden waarin jouw huisdier zich begeeft. Ook leeftijd en castratie of sterilisatie spelen daarin een belangrijke rol.

In het onderstaande schema is goed te zien hoe jouw hond of kat er in de optimale situatie uit zou horen te zien. Zo kun je wellicht zelf bepalen of hij nu te mager is of wellicht overgewicht heft. Houd hierbij wel rekening met de vertekening die een dikke vacht kan geven. Vind je het moeilijk dit zelf te beoordelen? Neem jouw huisdier, in overleg, gerust mee naar de winkel en wij zullen je graag helpen bij het beoordelen van het gewicht en in het zoeken naar en voor jouw huisdier geschikt en passend voer.

 

* energieverbruik in rust

© 2016 - 2024 Allerlei vers vlees | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel